Sprong in het heelal

Terugkeer van Mars

Een hoorspel

Sprong in het heelal is het meest succesvolle sciencefiction-hoorspel op de Nederlandse radio. Het werd, tussen 1955 en 1958, in drie langlopende series door de KRO uitgezonden, te weten: Deel 1: Operatie Luna, Deel 2: Het marsmysterie en Deel 3:  Mars slaat toe. Bij alle drie was de regie in handen van Léon Povel.

Voor het vierde deel De terugkeer van Mars treedt Winfried Povel in de voetsporen van zijn vader.

Hierin maken Jeff Morgan en zijn bemanning een derde expeditiereis naar de rode planeet, maar raken verdwaald in de tijd. Wanneer ze na dertig jaar plotseling weer opduiken wordt hun radiosignaal in eerste instantie op aarde als een stoorzender opgevat en hebben ze heel wat uit te leggen aan de autoriteiten die hen dood hadden gewaand. Waar zijn zij de afgelopen dertig jaar geweest en hoe komt het dat ze niet ouder zijn geworden?

Met: Paula Majoor, Hein Boele, Chiel de Kruijf, Jack Mulder, Hero Muller, Hans Simonis, Donald de Marcas, Henk Weltevreden, André Kuipers, Vivian Boele, Leontine van Ooij, Peter Schrama, John Beringen, Edvard Niessing

Geluidseffecten: Léon Povel, André du Bois, Ad van der Ven, Guy Sweens en Gerard Leeuw.

Productie en regie: Winfried Povel.

 

 

 

 

 

j

Hoorspel

Uitgeverij Rubenstein

u

2014

Wilt u dit boek bestellen? Vul op onderstaand formulier uw adresgegevens en de titel van het boek in en maak € 12,50 over naar IBAN NL05INGB0006904099 ten name van Henk Weltevreden, onder vermelding van de titel van het boek. Binnen twee weken na ontvangst van het geld, krijgt u het boek toegezonden.

Bestelformulier

13 + 14 =