Nederlanders en Vlamingen zijn echte reizigers. De behoefte om de Lage Landen aan de zee te verlaten, is kennelijk heel erg groot. Ook in 2003 trokken weer veel schrijvers en journalisten de hele wereld over.

het Nederlandse reisverhaal kent altijd brede horizonten, van Appelscha tot Azië en van het Zeeuwse platteland tot Zuid-Afrika. Rudi Wester maakte opnieuw een ijzersterke selectie. Om een tipje van de sluier op te lichten: we volgen Adriaan van Dis op zijn reis naar Frans-Polynesië, zien Nelleke Noordervliet in Pljos aan de Wolga en de Vlaming Bart Plouvier maakt ons deelgenoot van zijn ervaringen in het gastvrije Friesland.

De lezer kan weer lui achterover liggend, met boek en (zonne)bril binnen handbereik, op pas gaan zonder het huis te verlaten. En dat is misschien wel de meest aangename manier van reizen.

Met verhalen van: Arita Baaijens, Esther Bakker, Roel Bentz van den Berg, Jeroen Bergeijk, Hans Bouman, Fleur Bourgonje, Adriaan van Dis, Kester Freriks, Marieke Groen, Arnon Grunberg, Chris-Jan van der Heijden, Toine Heijmans, Ingrid Hoogervorst, Mark Hoogstad, Ineke Holtwijk, Daphne Huineman, Filip Huysegems, Gerard Jacobs, Atte Jongstra, Chris Keulemans, Irene van der Linde, Michel Maas, Peter Michielsen, Ronald Naar, Nelleke Noordervliet, Jack Nouws, Herbert Paulzen, Bart Plouvier, Joyce Roodnat, Harri Theirlynck, Lex Veldhoen, Henk Weltevreden, Michaël Zeeman, Coen van Zwol.

 

 

 

j

Verhalenbundel

Uitgeverij Contact

u

2004

Wilt u dit boek bestellen? Vul op onderstaand formulier uw adresgegevens en de titel van het boek in en maak € 12,50 over naar IBAN NL05INGB0006904099 ten name van Henk Weltevreden, onder vermelding van de titel van het boek. Binnen twee weken na ontvangst van het geld, krijgt u het boek toegezonden.

Bestelformulier

3 + 6 =