Verhalen van eigen bodem. Deel 1

Verhalen van eigen bodem. Ons eiland is rijk aan verhalen. Verhalen over toen, verhalen over nu en verhalen over wat het morgen zal zijn. Ieder van ons heeft een schat aan verhalen in zijn hoofd en in zijn hart. Wie leest kruipt even in een ander hoofd of hart en ervaart wat de ander heeft beleefd. Het is de sleutel tot ware rijkdom.

‘Kom in mijn boek’ wil met deze serie boeken bijdragen aan die rijkdom. Het is maar goed dat er anderen zijn die de verhalen, die in hun hart en hun hoofd wonen, met ons willen delen. Dit gebeurde onder leiding van Henk Weltevreden van de Schrijversschool Rotterdam.

We hopen met dit boek meer mensen, jong en oud, te stimuleren om te gaan schrijven. Steeds meer en steeds beter! Deze serie is speciaal bedoeld voor de tweede cyclus van het funderend onderwijs. Op verzoek van het onderwijsveld verschijnen alle verhalen in het Nederlands en in het Papiamentu.

Irene van Herksen nam een aantal jaren geleden het initiatief tot het leesbevorderingsproject ‘kom in mijn boek’. We beschouwen deze boeken als een waardige afsluiting van dit project.

Neem een duik in dit boek. Geniet van de geuren en kleuren van ieder verhaal.

 

 

 

j

Verhalenbundel

Sentro pa Guia Edukashonal Curaçao

u

2002