Ook Maassluis zat tot haar nek in de Koreaanse oorlog. Althans, dat is wat de verteller van dit verhaal ons voorschotelt. Maar er is meer. De waanzin van oorlog, haar effect, zo erg zelfs dat Kees, de anti-held in dit verhaal getallengek wordt.  Hij sleept zijn neefje Eddie mee in een onderzoek naar voorzaten. Alle sporen leiden naar Korea, maar ook naar een geheim, een groot verzwijgen. Als vervolg op deze novelle verschijnt binnenkort de reisroman De Stralende Ster van Paekdu.

 

Weltevreden heeft een ongebreidelde lust tot vertellen. Nee, het is meer: hij wil meedelen. Letterlijk: zijn ervaringen, zijn herinneringen, zijn gedachten delen met de lezer.
Frank van Dijl (Algemeen Dagblad)

Mooi, helder, laconiek proza, vreemd innemend. Henk Weltevreden houdt je voortdurend aan het denken. Over tijd, over toeval, over herinneringen, over de vraag wat waar is en wat niet, ook over de vraag wat geldig is aan de waarheid.
– Thomas Verbogt

Het zou me niet verbazen als Henk Weltevreden nog eens koning van Utopia wordt.
– Rien Vroegindeweij

Een goede neus voor sfeer en plot.
– Gerrit Jan Zwier (Leeuwarder Courant)

j

Novelle

Uitgeverij Schrijversschool

u

2001

Wilt u dit boek bestellen? Vul op onderstaand formulier uw adresgegevens en de titel van het boek in en maak € 12,50 over naar IBAN NL05INGB0006904099 ten name van Henk Weltevreden, onder vermelding van de titel van het boek. Binnen twee weken na ontvangst van het geld, krijgt u het boek toegezonden.

Bestelformulier

14 + 12 =