Ik wilde niet over mensen praten, of gebeurtenissen bespreken. Ik wilde ideeën, mooie ideeën ontmoeten, bekijken, ernaar luisteren, ze ruiken en aanraken, ver voorbij Hoek van Holland. Ik wist het zeker, ik moest de wereld in.

Terwijl zijn vader liever op zeeniveau blijft, heeft de jonge protagonist in dit vijfluik al snel door dat je de hoogte in moet om de wereld echt goed te kunnen zien. Hij wil balkonbouwer worden, want als je op een balkon staat, heb je uitzicht, visie en ideeën. Hoewel hij inderdaad de wereld te zien krijgt, lijkt het toch alsof dat ene balkon in Maassluis belangrijker is dan alle andere…

Het Balkon is een wervelwind over groots dromen, teleurstelling, liefde en ideeën.

Henk Weltevreden studeerde af in de wijsbegeerte. Hij bezocht 181 landen en maakt programma’s voor de VPRO, RVU en NTR.  Eerder verschenen van hem de titels: Levensvlagen, De bril van Gandhi, De stier van Algeciras, Het Grote Water en Congo Blues. In 2016 verschijnt bij Aspekt zijn epos over Noord-Korea, De Stralende Ster van Paekdu.

“Meeslepende stukken. Prachtige melancholie. Hypnotiserende herhalingen. Diep filosofisch, dan weer raadselachtig, dan weer krachtig beschrijvend. Bij vlagen literatuur van bijzonder gehalte. Aan het eind komt alles samen.”

“Met parels van zinnen voert Henk Weltevreden, schrijver van Het Balkon, ons een betoverde wereld in, de eenzame en prachtige wereld van een jongetje dat de hoogte zoekt – en ervan droomt balkonbouwer te worden. Voorbij Hoek ligt de horizon, op het balkon wachten de ideeën waar de jongen naar hunkert.”

Lees meer recensies op Bol.com

j

Roman

Aspekt

u

Februari 2016

Wilt u dit boek bestellen? Vul op onderstaand formulier uw adresgegevens en de titel van het boek in en maak € 11,50 over naar IBAN NL05INGB0006904099 ten name van Henk Weltevreden, onder vermelding van de titel van het boek. Binnen twee weken na ontvangst van het geld, krijgt u het boek toegezonden.

Bestelformulier

13 + 2 =