Grenzen blijken van groot belang voor de hoofdpersonen in De stier van Algeciras, het literaire debuut van Henk Weltevreden.

Ze reizen naar de grot van Crusoe op Tobago, de Amerikaanse enclave Guantánamo op Cuba, de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea, de datumgrens bij Tonga. Ze gaan op zoek naar houtresten van Noachs ark in Armenië of Japanse schedels in de jungle van de Solomoneilanden.

In een aantal verhalen staan de personages voor een innerlijke grens, een dilemma. Een uitgerangeerde stierenvechter; een Engelse drummer die na een val verlamd blijkt; door God uitverkoren Brabantse paters die het Grote Toeval weer de wereld in moeten helpen. Wat de personages in deze surrealistische reisverhalen gemeen hebben is dat ze worden aangetrokken door grenzen maar deze nooit kunnen bereiken. De grens zelf blijft een idee, een bliksemflits, die je pas ziet als hij al voorbij is.

Een gulle verteller, De lezers zullen hem graag volgen op z’n avontuurlijke wegen.
– Carolijn Visser

 

j

Verhalenbundel

Uitgeverij L.J. Veen

u

1999

Wilt u dit boek bestellen? Vul op onderstaand formulier uw adresgegevens en de titel van het boek in en maak € 12,50 over naar IBAN NL05INGB0006904099 ten name van Henk Weltevreden, onder vermelding van de titel van het boek. Binnen twee weken na ontvangst van het geld, krijgt u het boek toegezonden.

Bestelformulier

14 + 9 =