Van goudland naar bladgoud naar klatergoud. De menselijke geest is een onuitputtelijke bron van hoop en verwachting. Op geen enkel continent komt deze menselijke eigenschap meer tot leven dan in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het gebied maakt deel uit van ‘de nieuwe wereld’ en komt daarmee tegemoet aan een geheime wens die een ieder van ons minstens éénmaal in zijn leven heeft gekoesterd: de drang het nog eens opnieuw te mogen proberen. Latijns-Amerika en het Caribisch gebied: het land van de schone lei, het nieuwe continent zonder geschiedenis met alleen toekomst. Het land van de belofte voor morgen.

De belofte, zo leert ons het continent van Robinson Crusoe, is er slechts om de belofte. Vertel niet dat zij niet waar is, fluister het slechts, of beter nog, zeg maar helemaal niets. Ook na ons zullen generaties komen, die zich aan haar willen koesteren.

De eeuwige belofte van Eldorado bevat verhalen van Wim Zaal, Pim Wiersinga, Perry Pierik, Marcel Reijmerink, Gerbrand Kip, Henk Weltevreden, Margreet den Buurman, Karen van den Boom, Cándani, Gerard Blad, Bart de Wit en Martijn Kieft.

 

j

Verhalenbundel

Uitgeverij Aspekt

u

1996

Wilt u dit boek bestellen? Vul op onderstaand formulier uw adresgegevens en de titel van het boek in en maak € 10,00 over naar IBAN NL05INGB0006904099 ten name van Henk Weltevreden, onder vermelding van de titel van het boek. Binnen twee weken na ontvangst van het geld, krijgt u het boek toegezonden.

Bestelformulier

13 + 6 =